Top

Happy Horse Dazenval: emmer

  • Happy Horse Dazenval: emmer
  • Happy Horse Dazenval: emmer
28,00
23,14 excl. BTW
Happy Horse anti-dazen emmer

Tijdelijke aanbieding van een uitstekend effectief systeem tegen dazen en andere insecten.

Dazen komen vooral voor op het plattenland met landbouwdieren in de nabijheid. Zeker daar waar grasweides zijn én bosrijke omgeving. Dazen hebben veel vocht nodig waardoor ze vooral in vochtige gebieden voorkomen. 

Dazen zijn snel (25 km/h) en achtervolgen hun prooi hardnekkig, soms wel een kilometer lang. Na een beet kunnen dazen niet snel wegvliegen, zodat men hen met een welgemikte klap kan doodslaan; dan heeft men de beet echter al te pakken, die meestal tot een fikse jeukbult leidt. De snuit van de daas bestaat uit een tal van mesjes, waardoor de huid, bij een beet, als het ware wordt opengesneden. Door dit mechanisme is de daas, in tegenstelling tot een steekmug, in staat om ook door sommige dunne kledingstukken heen te bijten. Aan kledingstukken moet men in dit geval denken aan T-shirts, dunne broeken en dunne sokken. Alleen de vrouwtjesdazen bijten, om voldoende energie te verkrijgen om hun eieren te kunnen leggen. Met name vee kan zeer veel hinder van dazen hebben. Ze komen vooral voor op iets vochtige plaatsen die naast zon ook wat schaduw bieden. De larven ontwikkelen zich in water, modder, moeras of rottende plantendelen. Ze leven vaak van andere insecten. Er zijn meestal 8 of 9 larvestadia, met een diapauze in de winter. In vrijwel alle geslachten (behalve een paar primitieve die vooral in de tropen voorkomen) voeden de volwassen vrouwtjes zich met bloed; de mannetjes bijna altijd met nectar of plantensap.

Dazen komen vooral om warmte én beweging af. Vooral koeien en paarden blijken zeer aantrekkelijk voor dazen.


Hoe werkt deze anti-dazen emmer?

Omdat dazen op warmte én beweging afkomen, kunnen we een paardenkont nabootsen, en zo werkt ook meteen de anti-dazen lijmemmer.

De ronde vorm, de zwarte kleur die de emmer doet opwarmen in de zon, en de beweging van de emmer door de wind, doet de daas 'denken' dat dit een lekkere paardenkont is waar ze kan in steken.
"Ze" want het zijn enkel de vrouwelijke dazen die steken. En als we het aantal vrouwtjes, die eitjes leggen en nog meer overlast bezorgen, kunnen verminderen, dan wordt de plaag van dazen in de nabijheid van je paarden pas echt aangepakt!

De daas denkt dus aan een lekkere paardenkont, landt op de emmer, en blijft er aan plakken door de lijm die er aan hangt.

De lijm blijft het hele zomerseizoen aan de bal kleven en droogt niet op.
De emmer kan je best op een plaats in de nabijheid van de paarden hangen, maar buiten bereik van nieuwsgierige en jonge paarden die wel eens zouden willen spelen met de emmer.

De dazenval lijm is géén muizen of rattenlijm!
Het gebruik er van is zelfs bij wet verboden.
De lijm is geschikt voor dazen maar vogels blijven er niet in plakken!
Deze lijmval vangt geen bijen.
 


De anti-dazenemmer hangt snel vol dazen!

Als de emmer vol is, dan kan je die met een plamuurmesje afschrapen en hergebruiken (opnieuw inlijmen) of weggooien.

De dazenval lijm vangt op een natuurlijke wijze zonder gebruik van pesticiden dazen, horzels, bremsen, blinde muggen, paardenvliegen en andere bloedzuigende insecten, en  is geheel eco friendly en helpt u de plaag snel aanpakken waardoor u en uw dieren weer vrij zijn van hinder.

Wat zit er in dit pakket?

In dit pakket zit:

1 handleiding
1 emmer (reeds voorgeboord en voorzien van touw)
1 doosje met dazenlijm1 of meer € 28,00
2 of meer € 25,00